колеги имам проблем от едно известно време скоростомера взе да си отчита когато иска (напоследък неправилно) но другите уреди работят (бензиномер , температура оборотомер , километраж) на какво може да се дължи ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Скоростомер
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Hineca Покажи съобщениеколеги имам проблем от едно известно време скоростомера взе да си отчита когато иска (напоследък неправилно) но другите уреди работят (бензиномер , температура оборотомер , километраж) на какво може да се дължи ?
Едит: Говоря за датчика на скоростомера. Намира се на ск. кутия близо до диф-аLast edited by Tonimir; d.m.y г., 05:35.
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
-
Първоначално публикувано от Hineca Покажи съобщениеможеш ли да ми го снимаш къде се намира и как изглежда ?
а тук може да видиш датчика: http://alfaspareparts.com/index.php?...p_image&pID=96
за жалост, достъпа до този датчик е много кофти. на 1.4 може и да има повече място за баране. (достъп от под колата)
Резбата се развива с ключ 17 или 18 (може да е 19)
Буксата по принцип се захваща над ск. кутия, близо до помпата на съеденителя.
AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
AR 155 2.0 16v SUPER
Toyota Corolla 2014 S Premium
Moskvich 2140
Comment
-
Първоначално публикувано от Hineca Покажи съобщениеКолеги снимах нещо, но не съм сигурен дали е датчика
Comment
-
Първоначално публикувано от Hineca Покажи съобщениеколеги имам проблем от едно известно време скоростомера взе да си отчита когато иска (напоследък неправилно) но другите уреди работят (бензиномер , температура оборотомер , километраж) на какво може да се дължи ?АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
1
Първоначално публикувано от Hineca Покажи съобщениеКолеги а някои може ли да ми обясни с подробности как да стигна до датчика ?
Comment
-
-
Колега, това е как да извадиш километража. За датчика може да пробваш да извадиш скарата на акумолатора и отгоре да бръкнеш до Дифа. и да го смениш.. Втори вариант да махнеш Двуцефката (изпускателната генерация) и да бръкнеш отдолу покрай задният тампон, но мисля че така или иначе трябва да извадиш скарата под акумолатора за да откачиш буксата на скоростомера от ел инсталацията. Успех с начинанието.
Поздравиsigpic
Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
FIAT TIPO 1.6 DOHC
Comment
Comment